3 tools voor het maken van mooie stories


 

Je zal het waarschijnlijk ook al gemerkt hebben. Je berichten halen op Facebook en/of Instagram veel minder likes dan vroeger. En dat komt omdat veel minder mensen jouw bericht nog te zien krijgen. M.a.w. je bereik is gedaald. (En dat is trouwens bij iedereen zo, don’t take it personal).  

De focus lijkt verschoven naar de stories. Dat zijn die ‘ad hoc’ verhalen die mensen maken, en die 24u ter beschikking blijven. Ze staan ook helemaal bovenaan je Facebook of Instagram home pagina. De verleiding is dus groot om eerst al die stories of verhalen te bekijken. (Trouwens, LinkedIn is ook achter de schermen bezig om stories toe te voegen aan het platform...)

Net omdat die stories meer bereik halen en dus belangrijker worden dan gewone berichten, deel ik graag met jullie 3 tools om mooie stories te maken. Zeker als je niet graag selfies of video’s van jezelf in zo’n story wil delen, gaan deze tools jouw redding zijn! 

 

1. Canva

De klassieker der tools om, op een eenvoudige manier, mooie sociale media berichten (en stories) te maken, is Canva. Het is de ‘Photoshop for dummies’ als het ware. Je kan er allerlei dingen mee maken zoals brochures, visitekaartjes, banners, etc. En dus ook Instagram en Facebook stories. 

Canva bevat een heleboel story templates die je zo kan gebruiken. Je hoeft enkel de kleuren, het lettertype en de inhoud wat aan te passen, en je bent klaar! Een aanrader voor iedere LadyBoss die van zichzelf vindt dat ze te weinig technische kennis heeft om leuke posts en stories te maken. En je kan je creaties zowel via je pc als via de mobiele applicatie maken.

 

ladyonline Canva mobile app Instagram Facebook story
ladyonline Canva mobile app Instagram Facebook story
ladyonline Canva mobile app Instagram Facebook story

2. Typorama

Nog zo’n klassieker, en dan specifiek voor het maken van leuke quotes voor je sociale media kanalen. Met deze mobiele applicatie kies je een mooie (gratis) achtergrondfoto, plak je er een quote of tekst boven in een leuk lettertype, en klaar is kees. 

Je kan je Typorama ontwerp nadien downloaden of rechtstreeks op social media posten (wat je trouwens in Canva ook kan doen). Een paar leuke, mooie voorbeelden hiervan kan je terugvinden in de highlights van de Instagram account van HeyLady.

 

LadyOnline typorama mobile app Facebook Instagram stories
LadyOnline typorama mobile app Facebook Instagram stories
LadyOnline typorama mobile app Facebook Instagram stories

3. Unfold

Heb jij je ook altijd afgevraagd waar mensen die templates vandaan halen om stories te maken met verschillende afbeeldingen of video’s in 1 story? Neem dan eens een kijkje in de templates van de Unfold mobiele app. Kies één van de templates en pas de kleuren, het lettertype en de inhoud aan. Ook hier kan je jouw creatie opslaan op je telefoon, of direct delen op Facebook of Instagram.

 

LadyOnline Unfold mobile app Instagram Facebook story
LadyOnline Unfold mobile app Instagram Facebook story
LadyOnline Unfold mobile app Instagram Facebook story

 

Er bestaan natuurlijk nog een hoop andere tools en mobiele applicaties, maar met deze 3 kan je echt al leuke dingen doen. Ik ben benieuwd met welke tool jij aan de slag gaat! 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd